Servis klima uređaja

Servis klima uređaja:

Svaki klima uređaj osim što hladi ili grije prostor ima ulogu da dodatno pročišćuje zrak koji prilikom hlađenja ili grijanja prelazi preko izmjenjivača topline.Tom prilikom nečistoće koje se nalaze u zraku prostorije jednim većim djelom ostaju na filteru i na izmjenjivaču topline.

Tjekom vremena te nečistoće se natalože na klimi i nakon toga potrebno je klima uređaj servisirati. Samo čišćenje filtra klima uređaja redovito može obavljati i korisnik prostora, dok stručni servis gdje je potrebno rastaviti dio unutarnje jedinice pregledati vitalne dijelove cijele klime obavlja ovlašteni servis. U zadnjih nekoliko godina pojavili su se modeli klima uređaja(FUJITSU, DAIKIN, MITSUBISHI ELECTRIC…) koji sami čiste filtar nakon određenog broja sati rada što olakšava korisniku rad sa klimom.

Radovi koji se obavljaju prilikom servisiranja klima uređaja su slijedeći.Nakon dolaska servisera potrebno je izvršiti vizualni pregled klime kako bi se utvrdio stupanj onečišćenja i uočili neki mehanički nedostaci ako postoje.Isto tako pregledava se i vanjska jedinica koja je podložna atmosferskim utjecajima ali isto tako i raznim onečišćenjima koji se nalaze u zraku.Prije bilo kakvog ispitivanja parametara rada uređaja potrebno je temeljito očistiti kompletan klima uređaj.

Posted in .

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.