izrada ventilacije-pusacki-dio-caffe-bar-kafici-ventilatori-prozorski-cata-vortice-reverzibilni-izmjena-zraka-rijeka

Izrada ventilacije pušačkog prostora u caffe baru sa prozorskim ventilatorima

Izrada ventilacije | Prodaja i ugradnja ventilatora za ugostiteljske objekate | pušačkog prostora | caffe bara (kafića)

Izrada ventilacije sa dva reverzibilna prozorska ventilatora VORTICE VARIO 150/6″ ARLL-S, koje uključujemo i reguliramo pomoću VORTICE  CR5N……ili ventilator CATA B-23/30 RA….više na VIDEO ▶

Ako i vama treba izrada ventilacije, te želite da u Vašem ugostiteljskom objektu, bude dozvoljeno pušenje, kao i potrebu napraviti novu ventilaciju ili klimatizaciju, ishodovati potrebnu dokumentaciju i ateste, te prepraviti postojeću, R-M FRIGO-Rijeka Vam stoji na raspolaganju te će Vam dati najbolja riješenja.

Vaš prostor treba kvalitetnu ventilaciju ili vrhunsku zračnu zavjesu?
U Svakom prostoru s vemena na vrijeme  postaje zagušljivo. Bilo da se radi o dimu cigareta, ili nekom drugom obliku ispuštanja nečistoća u prostoriju. U takvim prostorijama vrlo rijetko pomaže provjetravanje svježim zrakom koji se vrlo brzo onečisti, stvaramo nepotreban propuh.

Zbog takvih i tome sličnih razloga sve je veća potreba za kvalitetnim ventilacijskim sistemima, kako bi olakšali boravak u prostoriji.
Svaki ventilacijski sustav ima dvije bitne karakteristike: količinu potrebnog svježeg zraka i pad tlaka – otpor koji se javlja u tom sustavu; tako postoje i različite vrste ventilatora koje zadovoljavaju te dvije karakteristike.

ZRAČNE ZAVJESE

Osnovna namjena zračnih zavjesa je da onemoguće miješanje vanjskog u osnovi onečišćenog zraka sa zrakom u prostor!
Ne mijenjajući temperaturu u prostoru, vrata poslovnog prostora su otvorena a zavjesa onemogućava ULAZ : automobilskog smoga, prašine, letećih insekata što se direktno odražava na higijenu poslovnog prostora.
Štedi energiju jer onemogućava IZLAZ: ljeti-klimatiziranog a zimi-grijanog zraka. Kao što je poznato, kad je prostor klimatiziran ili grijan, ulazna vrata bi trebala biti zatvorena. Zatvorena vrata poslovnog prostora za potencijalnog kupca uvijek predstavljaju tzv “psihološku barijeru” (u smislu: Da li rade? Da probam ući ili ne?) dok otvorena vrata predstavljuju “poziv – uđite, razgledajte našu ponudu”.

Dokazano je:
Da prostori bez zračne zavjese, pored ekonomskog gubitka na rasipanju energije, imaju daleko veći gubitak  jer potrošači, radi prije navedene psihološke barijere, izbjegavaju ulaziti u takve trgovine.

Da prostor koji nema zračnu zavjesu ima poprilično nestalnu temperaturu zraka s razlikom od 4°C do 10° C, dok prostor sa zavjesom ima fluktuaciju temperature do 3°C.

Da u prostorima sa zavjesom cirkulacija kretanja ljudi i roba je veća jer se ne umanjuje vidljivost a povećava cirkulacija i sigurnost osoba.

 

zracna-zavjesa-električni-grijač-vodena-povrsinska-prodaja-ugradnja-topli-hladni-zrak-rijeka

Za sve informacije mozete nas kontaktirati na 091 7934075 ili nam poslati upit ▶

 

 

 

 

 

Posted in fujitsu klima uređaji, Klima uređaji | Grijanje na pelet | Ventilacija, TOSHIBA klima uređaji, Uncategorized, ventilacija prostora caffe bara.