što je to klima uređaj

Što je to klima uređaj od 12.000 BTU-a?

 što je to klima uređaj od 12000 Btu-h

Popularna “dvanaestica” je klima uređaj od 12.000 Btu/h, odnosno od ~3.5 Kw, koji predstavlja najčešće prodavani model.

Što je to klima uređaj od 12.000 Btu/h ?

Da bi izbjegli “zabune” koje nastaju pogrešnom interpretacijom tehničkih podataka, opisat ćemo osnovne karakteristike ovog modela: Ovaj uređaj daje energiju od 3.5 Kw prilikom hlađenja, pri čemu troši ~1.2 Kw električne energije. Tokom svog rada, u mogućnosti je izbaciti izbaci približno 1.3 l/h kondenzirane vode sa kapacitetom protoka zraka od ~500 m3/h pri maksimalnoj brzini ventilatora. Ovaj uređaj je predviđen za klimatizaciju cca. 35-40 m2 stambenog prostora, bazirano na standardnim elementima, kao što su izolacija, grijača tijela, staklene površine, broj ljudi i sl. U slučaju da je prostor: potkrovlje, ured, market s rashladnim vitrinama i škrinjama, i sl. efikasnost uređaja se smanjuje, odnosno energija od 3.5 Kw nije dovoljna da bi se postigli željeni rezultati.

Najčešće zablude prilikom odabira klima uređaja

Informacije koje najčešće zbunjuju potencijalne kupce su da 3,5 kW može pokriti 50 i više kvadrata bilo kojeg prostora (ne uzevši u obzir osnovne elemente za izračun) što je posljedica nestručne interpretacije čiji efekat na kraju može biti: nedovoljna efektivna snaga uređaja, česti kvarovi, smanjivanje roka trajanja uređaja, kvarovi na motoru (kompresoru) i sl.

 

Ukoliko Vam je potrebno više informacija o odabiu klima uređaja, KONTAKTIRAJTE NAS.

Posted in azuri azi klima uređaji, Božićna Novogodišnja Akcija, fujitsu klima uređaji, KLIMA UREĐAJ HAIER, Klima uređaji | Grijanje na pelet | Ventilacija, prodaja klima uređaja, servis klima uređaja, TOSHIBA klima uređaji, Uncategorized, ventilacija prostora caffe bara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.